• +386 1 280 16 20
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

BREZPLAČNA 40-urna RAČUNALNIŠKA DELAVNICA

 

DIGITALNO KOMPETENTNI ZAPOSLENI POSPEŠUJEJO INOVATIVNOST GOSPODARSTVA

 

 

 

V okviru Javnega razpisa za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2018 do 2022 vam je na voljo možnost BREZPLAČNE vključitve v računalniško delavnico, kjer se boste usposobili za osnovno delo z računalnikom, pisanje besedil, izdelavo preglednic, brskanje po spletu in za delo z elektronsko pošto.

 

Usposabljanje je namenjeno zaposlenim in brezposelnim osebam, predvsem starejšim od 45 let, ki imajo največ štiriletno srednjo poklicno šolo in so manj usposobljeni ter si želijo izboljšati kompetence, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter zaradi osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

RAČUNALNIŠKO PREDZNANJE ZA UDELEŽBO NA DELAVNICI NI POTREBNO!

 

Na delavnici boste spoznali računalniške aplikacije za obdelavo besedila, preglednice, shranjevanje in upravljanje podatkov, delo v svetovnem spletu in sporazumevanje s pomočjo elektronskih medijev (elektronske pošte, omrežnih orodij). Na praktičnih primerih boste spoznali, kako vam lahko računalniška tehnologija pomaga pri vašem konkretnem delu. Ravno tako boste pridobili sposobnost iskanja, zbiranja in obdelave informacij ter njihovo uporabo na kritičen in sistematičen način. S pridobitvijo posredovanih kompetenc se boste lažje vključili v razvoj družbe in se prilagajali spremembam, ki jih narekuje razvoj računalniške tehnologije na skoraj vseh delovnih področjih, ter tako s svojim prispevkom lažje pridobili oziroma zadržali svojo zaposlitev.

OBSEG DELAVNICE

40 šolskih ur (10 dni po 4 šolske ure dnevno).

OKVIRNA VSEBINA in PRIDOBLJENA ZNANJA

 

  • OSNOVE DELA Z RAČUNALNIKOM: računalniške naprave in programi – posamezni sestavni deli osebnih računalnikov – ogled sestavnih delov računalnika – delo s tipkovnico in miško – nastavitve tiskalnika – priklop na različna omrežja in naprave, potrebne za to – vrste in nameni različne programske opreme – delovno okolje v operacijskem sistemu – pomen operacijskega sistema za delovanje računalnika – osnovne nastavitve operacijskega sistema – delo z okni v operacijskem sistemu – Windowsov raziskovalec – struktura spominskih enot, map in podmap – delo z mapami in datotekami – izdelava map in podmap – kopiranje, premikanje, preimenovanje in brisanje map ter datotek.
  • PISANJE Z RAČUNALNIKOM: čemu služijo programi za pisanje in urejanje besedil – zagon programa – delovno okolje – osnoven princip pisanja (vnos in urejanje, kam se postavimo, premikanje po dokumentu, brisanje …) – shranjevanje in odpiranje dokumentov – osnove oblikovanja (krepko, ležeče, oblika in velikost pisave, poravnave …) – tiskanje dokumentov – kopiranje/prestavljanje znotraj dokumenta – nastavitev velikosti lista in odmikov od robov – označevanje in oštevilčevanje – izdelava osnovnih tabel in njihovo oblikovanje – vstavljanje slik v dokumente in njihovo oblikovanje – pisanje, urejanje in tiskanje različnih vnaprej pripravljenih dokumentov v povezavi z delom in življenjem udeležencev – pisanje dokumentov po želji udeleženca (lastnih dokumentov).
  • PREGLEDNICE ZA VODENJE EVIDENC: čemu služijo preglednice – zagon programa – delovno okolje – osnoven princip delovanja (kako delamo z njimi, premikanje po preglednici …) – izdelava enostavne preglednice in vnos osnovnih formul – shranjevanje in odpiranje že narejenih preglednic – osnove oblikovanja (krepko, ležeče, oblika in velikost pisave, poravnave, obrobe, brisanje in popravljanje …) – tiskanje preglednice – uporaba funkcije »samodejna vsota« – kopiranje/prestavljanje znotraj lista – izdelava, urejanje in tiskanje vnaprej pripravljenih preglednic v povezavi z delom in življenjem udeležencev (evidenca stroškov in izdatkov, sejalni koledar ….) – izdelava preglednic po želji udeleženca.
  • S SVETOVNIM SPLETOM DO AŽURNIH INFORMACIJ: osnoven princip delovanja interneta – možnosti priklopa na internet – izvedba priklopa na internet – internet, svetovni splet (www) in elektronska pošta – internet in varnost – pomen in sestava spletnega naslova – hiperpovezave – uporaba brskalnika Internet Explorer – vnos znanih spletnih naslovov – uporaba iskalnikov – uporaba spletnega iskalnika Google – pregledovanje različnih zanimivih spletnih strani v povezavi z dejavnostjo udeležencev – digitalno potrdilo – požarni zid – priljubljene strani – dodajanje zanimivih spletnih strani na seznam priljubljenih – praktična uporaba nekaterih spletnih storitev.
  • ELEKTRONSKA POŠTA MI POMAGA PRI KOMUNIKACIJI: pomen in sestava elektronskega naslova – odpiranje in nastavitev elektronskega naslova – delovno okolje programa Outlook – uporaba storitev Gmail – elektronska pošta in računalniški virusi – izdelava in pošiljanje novih sporočil na različne naslove – pregledovanje in urejanje prejetih sporočil – dodajanje in pregledovanje prilog – odgovori in posredovanje prejetih sporočil – dodajanje naslovov v lastne imenike – shranjevanje in tiskanje sporočil – urejanje sporočil po mapah – uporaba Gmaila za pošiljanje in sprejemanje pošte – sortiranje in iskanje sporočil.

 

Vsebino programa lahko v obsegu desetih (10) ur dodatno prilagodimo predznanju in potrebam udeležencev in delodajalcev.

Udeleženci, ki so vsaj 80 % prisotni na usposabljanju, pridobijo potrdilo o uspešno opravljenem izobraževanju s popisom pridobljenih kompetenc.

 

Za prijave in dodatne informacije se obrnite na podjetje AGORA, d. o. o., Parmova 53, Ljubljana

Tel.: 01/280-16-20, GSM: 031 603 396 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..


© 1989 - 2022 | AGORA d.o.o., podjetje za ustvarjalne komunikacije |