• +386 1 280 16 20
 • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

VSE KAR BI MORALI VEDETI O INTERNETU, SVETOVNEM SPLETU IN ELEKTRONSKI POŠTI

 

V današnjem času je pravočasna in natančna informacija, tako v poslovnem okolju kot tudi v zasebnem življenju, strateškega pomena. Nepregledna množica informacij s celega sveta nam je na voljo vseh 24 ur dneva. Naučite se jih iskati in uporabljati ter aktivno sodelujte v informacijskem svetu interneta (elektronska pošta, svetovni splet, prenos dokumentov …).

 

CILJI


S pomočjo svetovnega spleta poiskati želene informacije ter pošiljati in pregledovati elektronsko pošto. Seznaniti se s potencialnimi nevarnostmi, ki nam jih prinaša internet, in možnostmi za njihovo omejevanje.


PRIČAKOVANO PREDZNANJE

 

Računalniško predznanje za udeležbo na seminarju ni potrebno. Seminar je primeren tako za čiste začetnike, kot tudi za tiste, ki bi želeli svoje znanje iz tega področja sistematično urediti in po potrebi nadgraditi.


OBSEG SEMINARJA


10 šolskih ur (2 dni po 5 šolskih ur dnevno).


OKVIRNA VSEBINA in OBDELANA SNOV*


Na začetku se udeleženci spoznajo s pojmom interneta in z najpogostejšimi možnostmi za njegov priklop. Potem, ko razložimo razliko med internetom, svetovnim spletom in elektronsko pošto, pristopimo k spoznavanju svetovnega spleta. Nekaj teoretičnih izhodišč, podkrepljenih s praktičnimi primeri, pripomore udeležencem k učinkoviti izrabi spletnih iskalnikov in brskalnikov za iskanje informacij. Po uvodnem vodenem delu udeleženci samostojno poiščejo večje število za njih zanimivih informacij. Ob začetku dela z elektronsko pošto se udeleženci seznanijo z načinom pridobitve in nastavitve računa za elektronsko pošto. Nato ob vodenih primerih večkrat pošljejo in prejmejo elektronska sporočila z različnimi dodanimi elementi.

 • Internet – Osnovni princip delovanja interneta – Priklop na internet – Internet, svetovni splet (WWW) in elektronska pošta – Internet in varnost
 • Svetovni splet – Pomen in sestava spletnega naslova – Hiperpovezave – Delo z internetnim raziskovalcem – Uporaba iskalnikov – Priljubljene strani
 • Elektronska pošta – Delovno okolje programa Outlook – Odpiranje in nastavitev elektronskega naslova – Izdelava in pošiljanje novih sporočil – Priloge – Pregledovanje in urejanje prejetih sporočil – Odgovori in posredovanje prejetih sporočil – Stiki
 • Internet in varnost – Digitalno potrdilo – Elektronsko bančništvo – E-davki – Računalniški virusi – Požarni zid

*  Tu so navedene le osnovne teme. Vsebina usposabljanja se tekom izobraževanja prilagaja predznanju udeležencev in njihovim naknadno izraženim potrebam. Za zaključene skupine je možno vsebino v celoti prilagoditi željam in potrebam naročnika.


KAJ PRIDOBITE?

 

 • Delovanje programskih orodij udeleženci spoznavajo na praktičnih primerih, s katerimi se srečujejo tudi v svojem poslovnem okolju. Na koncu tako ne pridobijo le zanesljivega znanja, temveč tudi uporabne primere za nadaljnje delo.
 • Znanje se posreduje, preizkuša in postopno utrjuje skozi ponavljanje postopkov v različnih kombinacijah in v različnih smiselno zaključenih celotah, kar omogoča udeležencem enostaven prenos znanja v njihovo poslovno okolje in maksimalen izkoristek investiranega časa.
 • Na seminarju udeleženci prejmejo literaturo in predloge za delo.
 • Po uspešno končanem seminarju udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi.
 • Udeleženci lahko po zaključku usposabljanja koristijo brezplačno telefonsko pomoč in svetovanje.
 • V času, namenjenem utrjevanju snovi, lahko udeleženci vadijo na lastnih primerih, kar jim še olajša uporabo pridobljenega znanja v svojem delovnem in zasebnem okolju.
 • Pridobljeno znanje je dobra osnova za opravljanje ECDL izpita (modul M7).

 


© 1989 - 2024 | AGORA d.o.o., podjetje za ustvarjalne komunikacije |