• +386 1 280 16 20
 • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

BREZPLAČNA 40-urna RAČUNALNIŠKA DELAVNICA

 

SODOBNA SPLETNA ORODJA IN NJIHOVA VARNA UPORABA

 

 

 

 

V okviru Javnega razpisa za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2018 do 2022 vam je na voljo možnost BREZPLAČNE vključitve v računalniško delavnico, kjer se boste usposobili za osnovno delo z elektronsko pošto, spletnimi shrambami, izdelavo Googlovih dokumentov in preglednic, komuniciranja s pomočjo Skypa in spoznali socialna omrežja. Ravno tako boste pridobili specifična znanja in veščine, potrebne za varno uporabo sodobne računalniške opreme.

 

Usposabljanje je namenjeno zaposlenim in brezposelnim osebam, predvsem starejšim od 45 let, ki imajo največ štiriletno srednjo poklicno šolo in so manj usposobljeni ter si želijo izboljšati kompetence, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter zaradi osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi.

 

 

RAČUNALNIŠKO PREDZNANJE ZA UDELEŽBO NA DELAVNICI NI POTREBNO!

 

Za prijave in dodatne informacije se obrnite na podjetje AGORA, d. o. o., Parmova 53, Ljubljana

Tel.: 01/280-16-20, GSM: 031 603 396 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Preberi več:

 

Sodobna družba od vsakega posameznika pričakuje osnovno obvladovanje računalnika. Ta mu omogoča lažje vključevanje v sodobne tokove pridobivanja in izmenjave informacij, ki mu lahko na različne načine izboljšajo kakovost dela in življenja. Vsebina programa je v največji možni meri prilagojena zanimanju in interesom ciljne skupine, tako da se bo skozi celoten potek delavnice delalo na praktičnih primerih uporabe sodobnih spletnih orodij, ki kažejo trend razvoja računalniške tehnologije v prihodnje. Na takšen način boste udeleženci delavnice skozi praktične, na vašo kožo pisane primere spoznavali osnovne digitalne kompetence, ki jih boste lahko takoj preizkusili za svoje potrebe in tako skozi njihovo uporabnost dobili dodatne motive za vključitev računalniške tehnologije v vašo redno uporabo. Ravno tako boste pridobili specifična znanja in veščine, potrebne za razumevanje ključnih pojmov, vezanih na pomembnost varovanja podatkov in informacij, zasebnosti in kraje identitete, s katerimi boste omejili nevarnosti, ki na nas pretijo ob uporabi računalnikov, tablic in telefonov.

OBSEG DELAVNICE

40 šolskih ur (10 dni po 4 šolske ure dnevno).

OKVIRNA VSEBINA in PRIDOBLJENA ZNANJA

 

 • SPLETNA POŠTA GMAIL: osnove delovanja spletne pošte – pošiljanje sporočil – pregledovanje prejetih sporočil – urejanje sporočil po mapah – delo s stiki.
 • SPLETNI SHRAMBI DROPBOX IN GOOGLE DRIVE: odpiranje računa – delo v spletni različici; dodajanje datotek in njihov prenos na lokalni disk – namestitev (inštalacija) programa na napravo – dodajanje/odvzemanje datotek na »lokalno« različico – dodajanje/odstranjevanje map in urejanje vsebine – dodeljevanje povezav – deljenje map/datotek.
 • GOOGLOVI DOKUMENTI: posebnosti pri shranjevanju in odpiranju Googlovih dokumentov – izdelava enostavnega dokumenta – urejanje dokumenta – vstavljanje tabel in slik v dokument – tiskanje dokumentov.
 • GOOGLOVE PREGLEDNICE: posebnosti pri shranjevanju in odpiranju Googlovih preglednic – izdelava enostavne preglednice – urejanje preglednice – uporaba formul in osnovnih funkcij – tiskanje preglednic.
 • KOMUNICIRANJE S POMOČJO SKYPA: nalaganje programa s spleta in ogled delovnega okolja – seznanitev s programom – odpiranje računa – dodajanje in urejanje kontaktnih oseb – klicanje in odgovarjanje na klice – razgovor z več osebami hkrati – pregled ostalih možnosti, ki nam jih nudi program.
 • FACEBOOK: seznanitev s socialnimi omrežji (kaj so in kakšen je njihov pomen) – varovanje zasebnosti – ustvarjanje osebne predstavitve (profila) na socialnem omrežju – iskanje in dodajanje prijateljev – objava novice (objava na oglasno desko), slike, videa, povezave – ogled prijateljeve objave, komentar na objavo prijatelja – ogled razdelka profil in odstranjevanje neželenih objav – nastavitve zasebnosti za posamezno objavo – spreminjanje privzetih nastavitev zasebnosti.
 • VARNOST: podatkovne grožnje – vrednost informacij – osebna varnost – zaščita datotek.
 • ZLONAMERNO PROGRAMJE: opredelitev in delovanje – vrste – zaščita.
 • OMREŽNA VARNOST: omrežja – omrežne povezave – brezžična varnost – nadzor dostopa.
 • VARNA UPORABA: spletno brskanje – socialna omrežja – elektronska pošta – takojšnje sporočanje.
 • VARNO UPRAVLJANJE PODATKOV: zaščita in varnostno kopiranje podatkov – varno uničenje.

 

Vsebino programa lahko v obsegu desetih (10) ur dodatno prilagodimo predznanju in potrebam udeležencev in delodajalcev.

Udeleženci, ki so vsaj 80 % prisotni na usposabljanju, pridobijo potrdilo o uspešno opravljenem izobraževanju s popisom pridobljenih kompetenc.

 

Za prijave in dodatne informacije se obrnite na podjetje AGORA, d. o. o., Parmova 53, Ljubljana

Tel.: 01/280-16-20, GSM: 031 603 396 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..


© 1989 - 2023 | AGORA d.o.o., podjetje za ustvarjalne komunikacije |